Supă sănătoasă de curcan, cu tăiței de casă

Dacă vreți să gătiți ceva ușor, de vară, dar totodată sănătos și sățios, această supă de curcan cu tăiței este perfectă. Carnea de curcan scade colesterolul din sânge și ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. După părerea mea este și mult mai gustoasă decât cea de pui.

Așadar aveți nevoie de:

-2 aripi de curcan

-3 morcovi mari

– 1 rădăcină de pătrunjel

-1 rădăcină de păstârnac

-1 ceapă mare

-o mână de tăiței

-sare, piper proaspăt măcinat, cimbru

Cum prepari taitei:

 Ingrediente:

  • un ou
  • 100 g faina
  • putin ulei(maxim o jumatate de lingurita)
  • un varf cutit de sare

Mod de preparare:
Spargem oul intr-un castron, adaugam sarea si uleiul, apoi il batem bine cu furculita. Uleiul va face aluatul sa se intinda mai usor.
Incepem sa adaugam treptat faina  amestecand la inceput cu furculita, apoi cu mana. Transferam aluatul pe masa infainata si il framantam aproximativ 5-7 minute. Trebuie sa ne iasa un aluat potivit de tare. Daca este prea moale mai adaugam putina faina(1-2 linguri).


Cand terminam de framantat, punem aluatul din nou in castron si il lasam 15-20 de minute la odihnit. Acoperim castronul cu un prosop de bucatarie sau cu folie alimentara.


Dupa acest timp, punem aluatul pe blatul de lucru infainat. Presaram si peste el putina faina, apoi incepem sa intindem o foaie cat mai subtire(aproape transparenta).

In timp ce intindem foaia o intoarcem de 2-3 ori(mai presaram cate putina faina pe blat), cand pe o parte, cand pe alta, ca sa nu se lipeasca de blat. Cand este gata  lasam foaia cam 10 minute la uscat . Dupa ce se usuca o rulam, apoi o taiem in doua. Incepem sa taiem cu cutitul rondele subtiri sau mai groase. 


Cand terminam de taiat taiteii ii rasfiram putin ca sa nu se lipeasca. Ii putem folosi( fierbe) direct in supa/ciorba, bine scuturati de faina. Gata, am obtinut taitei de casa deliciosi, in cativa pasi simpli.

Apoi continuam retata pentru supa:

Se pun aripile de curcan la fiert. După ce au început să dea în clocot, se adună spuma de pe ele.

CITEȘTE ȘI: Prânz rapid și delicios cu paste integrale și roșii

Între timp se curăță ceapa și se adaugă întreagă la supă.  Se curăță morcovul, rădăcina de pătrunjel și rădăcina de păstârnac, se taie felii și se pun în oală. Se lasă supa pe foc până ce au fiert legumele și carnea. Cu 2-3 minute înainte de a opri focul, se pun și tăițeii. La final se scoate ceapa din supă (am pus-o doar pentru gust).

Se condimentează supa cu sare, piper și cimbru după gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *