Scovergi pufoase ca la mama acasa

Pentru a prepara minunatele scovergi pufoase și gustoase ca în copilărie, tot ce trebuie să faci este să urmezi rețeta de mai jos.

Ai nevoie de:

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 250-300 ml apă
  • un cub drojdie (25 g)
  • 2 linguri zahăr
  • o lingură untură solidă (sau 2 linguri ulei dacă le faceți de post)
  • 1/2 linguriță sare

  Pentru prăjit:

  • 1/2 l ulei

CITEȘTE ȘI: Mancare delicioasă și răcoritoare de vară

Mod de preparare:
Punem drojdia la înmuiat în puțină apă calduță.
Într-un castron mare cernem făina și facem o adâncitură în mijloc.
Adăugăm zahărul, sarea, untura (uleiul) și drojdia înmuiată.


Începem să frămâtăm adăugând câte puțină apă călduță. Trebuie să obținem un aluat potrivit de tare.

Răsturnăm aluatul pe masa înfăinată și frământăm bine pînă nu se mai lipește de mâini (aproximativ 10-15 minute). Îl punem din nou în castron, îl acoperim cu un prosop curat și îl lăsăm la crescut până își dublează volumul (aproximativ o oră).


Cînd aluatul a crescut îl împărțim in șase bucăti egale pe care le întindem cu mâinile, pânaă ajung la dimensiunea tigăii în care le vom prăji. Punem uleiul la incins și prăjim scovergile la foc potrivit. Le înțepăm in mijloc cu furculița și le rumenim frumos pe ambele parti.

Le mancam calde, cu poftă și cu dor de copilarie.


Dacă iți place această reteta, te rog sa lasi un comentariu si o distribuire pe facebook pentr prietenii tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *