Reteta simpla pentru cel mai bun cremsnit

Sa ridice mana sus cine iubeste cremsnitul! Este unul din cele mai cautate deserturi, indiferent de perioada anului. E racoros si pufos, dulce-acrisor, o deliciozitate 🙂

Un desert foarte cunoscut si apreciat la romani, cremsnitul este un deliciu incontestabil. Crema de vanilie si lapte este foarte fina si apetisanta.

Pentru a prepara acest cel mai bun cremsnit, ai nevoie de:

Ingrediente:

-un pachet foi de cremsnit

-1 litru de lapte-o ceasca de zahar (250 gr)

-4 oua

-100 gr amidon de porumb

-50 gr unt

-2 pliculete zahar vanilat sau 1 fiola esenta de vanilie

-optional: coaja rasa de lamaie sau portocala

-optional: 250-500 gr frisca 

MOD DE PREPARARE:

Crema se prepara astfel: se bat ouale cu zaharul pana la omogenizare, se adauga laptele si amidonul, se mixeaza bine totul si apoi se pune compozitia la fiert, la foc mediu, intr-o oala antiaderenta (de preferat).Se amesteca incontinuu.  Cand incepe sa fiarba, se reduce focul.

VEZI SI: Placinta de mere cu aroma de portocale si vanilie

Se fierbe la foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa ca o budinca, aproximativ 15 minute. Untul si aromele se adauga in crema, la final. Cand e gata, se lasa sa se raceasca bine. Optional, se poate amesteca aceasta budinca cu 500 gr de frisca, pentru o crema mai spumoasa.

Foile de cremsnit se taie in patrate , pentru a fi mai usor de portionat.Se aseaza un strat de foi in tava, apoi se adauga crema racita.

Se adauga inca o foaie deasupra cremei.Se lasa la rece prajitura, cateva ore, ideal peste noapte. Inainte de servire, se pudreaza cu zahar.

Se poate servi rece, simplu sau cu fructe. ESTE DELICIOS!

Sa aveti POFTA BUNA!

VEZI SI: Clatite superbe, pas cu pas

Daca ti-a reusit reteta sau ai o alta reteta de cremsnit si vrei sa o impartasesti cu noi, te rog sa lasi un comentariu. Daca reteta e diferita, o putem publica sub numele tau!

Distribuie sa vada si prietenii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *