Planta pe care o vezi peste tot: Palma Maicii Domnului! Ce proprietati benefice are!

In aceasta perioada vedem pe toate gardurile si ne intampina cu un miros imbietor o planta. Este vorba despre Palma (sau Mana) Maicii Domnului.

In acatiste si rugaciuni, noi, crestinii, o numim pe Maica Domnului Floarea cea mai aleasa si inmiresmata, cea care l-a nascut si l-a purtat in brate pe Domnul nostru, Iisus Hristos.

Un vechi proverb roman, ajuns pana la noi, spune „Cum sa moara omul, daca are palma Maicii Domnului in gradina”, facand referire la proprietatile vindecatoare pentru multe boli si afectiuni. Legenda spune ca Maica Domnului cu micul Iisus in brate a cautat adapost la mai multe plante ca sa scape de soldatii lui Irod cand acestia o hartuiau.

Singura planta care a primit-o, oferindu-i adapost in acele grele momente, a fost palma Maicii Domnului. La plecare, Maica Domnului a binecuvantat-o menind-o sa aiba puteri vindecatoare: „De azi inainte si pana in eternitate, tu vei fi floarea preferata a oamenilor. Iti dau puterea sa vindeci pe om de toate bolile si sa-l salvezi de la moarte asa cum ai facut tu pentru mine”.

VEZI SI: Fa o poza la aragaz si ferestre atunci cand pleci de acasa! Iata de ce.

Daca sistemul tau imunitar este slabit, din nou, poti apela la beneficiile caprifoiului. Pe langa faptul ca te poate feri de infectiile virale, infuzia de Mana Maicii Domnului poate fi consumata si pentru a trata unele simptome neplacute ale racelilor, cum ar fi febra, tusea si durerea in gat. La fel de bine se poate vindeca si cistita, consumand un astfel de ceai.

Afectiunile intestinale sunt si ele pe lista de boli ce pot fi tratate folosind acest remediu naturist. Se pare ca si germenii precum Salmonela isi gasesc sfarsitul astfel, mai ales pentru ca Mana Maicii Domnului ajuta la eliminarea toxinelor si altor cauze care determina problemele intestinale. Nu in ultimul rand, trebuie sa stii ca uleiul extras din florile de caprifoi este un ingredient folosit si in industria cosmetica. Este puternic hidratant si vindecator pentru piele.

CITESTE: Cea mai buna metoda sa iti amintesti mereu ceva. Demonstrat stiintific

Infuzia de caprifoi are efecte diuretice, laxative, calmante, expectorante, antimicrobiene, antispasmodice datorită faptului că în compoziţia florilor se regăsesc substanţe precum quercitina, magneziul, calciul, potasiul, uleiuri esenţiale sau vitamina C. Infuzia se prepară din bobocii plantei, proporţia fiind de o ceaşcă de boboci la un litru de apă clocotită, care se lasă la infuzat pentru 10 minute. Se pot consumă 2-3 căni de infuzie pe zi.

2 răspunsuri la „Planta pe care o vezi peste tot: Palma Maicii Domnului! Ce proprietati benefice are!”

  1. Bună dimineața mulțumesc lui Dumnezeu că ma pus pe picioare având AVC acum 18 ani dar tare mai uit am să ancerc cum am citit să desenez și așa poate ami vei aduce aminte o zi binecuvântată vă doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *