Iepure cu sos vanatoresc

Vanatul nu este pentru toata lumea, carnea de vanat poate fi scumpa sau greu de gasit, insa este intotdeauna considerata o delicatesa. Romanii au iubit mereu carnea de iepure. Azi va prezint o reteta clasica de iepure cu sos vanatoresc.

Iepurele are o carne dietetica, dar extrem de gustoasa, asa ca o reteta rapida cu carne de iepure este ideala pentru o dieta de vara. Hipocalorica, dar extrem de apetisanta, reteta de iepure in sos vanatoresc de vin rosu este un adevarat regal culinar.
Va ofer aceasta reteta deosebita, pentru momentele cand vreti sa impresionati, cand va doriti ceva rustic si rafinat in acelasi timp.

Pentru a gati asa ceva ai nevoie de:

Ingrediente:
-un iepure transat
-o lamaie
-o ceapa mica
-2 pahare de vin rosu sec
-200 gr suc de rosii gros sau rosii pasate
-sare, piper
-o foaie de dafin
-ulei

MOD DE PREPARARE:

VEZI SI: Copănele aurii de pui în crustă crocantă de fulgi de porumb

Tocati ceapa marunt si caliti-o in putin ulei pana cand devine sticloasa. Adaugati bucatelele de iepure si caliti-le impreuna cu ceapa.


Cand sunt usor rumenite, turnati vinul. Lasati sa fiarba pana cand scade sosul. Cand sosul a scazut la jumatate, adaugati rosiile pasate. Adaugati frunza de dafin. Apoi maslinele. Potriviti de sare si piper dupa ce fierb putin maslinele (maslinele sunt sarate si o parte din sarea lor intra in sos). Spre final, adaugati 2-3 felii de lamaie.

Dupa cateva clocote, opriti focul.

Se serveste cald, cu garnitura de orez. Decorati cu felii proaspete de lamaie.

POFTA MARE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *